Tuotanto Kirjat

ParhaatJopet_kansi_pieni.jpg

Parhaat Jopet

“Mihin te keräätte rahaa?“ “Elämä lapsille (snapsille), elämä lapsille (snapsille).”
– Risto, Sivupersoonamies

”Hei läskipää! Minkäs kokoinen on brittiläisen joulupukin hiilijalanjälki? Oisko 45? Hähä!”
– Artsi Punkkeri

”Tätä minä kerroin tolle Paris Hiltonille. Se on miun serkkuja, se on Hilttonin Laurin ja Reijan vanahin poika. Hartolasta kotosin.”
– Mauri, rekkakuski

”Onko vaimossa värimuutoksia? Onko kynsien väri muuttunut? Jos ne on punaiset, niin se on käynyt kapakassa raskausaikana.”
– Irvi Kaikkonen, ylilääkäri

”Ai pyyhkijät irtosi? Aivan oikein. Nykyäänhän tosiaan sadevesi on muuttunut. Sehän syö pyyhkijöitä. Vielä 1970-luvulla sadevesi oli huomattavasti pehmeämpää.”
– Seppo Kalevi, autokauppias


Parhaat Jopet esittelee vuodesta 2005 YLE TV2:lla pyörineen Jopet-Show’n rakkaimmat hahmot kokovartalokuvissa. Toimittaja Riku Siivosen (s.1977) haastattelemista Jope Ruonansuun (s.1964) sivupersoonista mukana ovat muun muassa Pizza-Pecu, Pepe Puputti, salkkuprofessori Tenho Lepakko, autokauppiaiden kuningas Seppo Kalevi, ylilääkäri Irvi Kaikkonen, rekkamies Mauri, sivupersoonamies Risto, romanttinen poliisikaksikko Rane & Rane, peloton eversti Ei! sekä perheenpää Artsi Punkkeri. Teoksessa on Tavja Halosen esipuhe.

Aatteleppa_ite_kansikuva120.jpg

Aatteleppa ite!

JOPEN URAELÄMÄKERTA

Viihdyttäjän uraan on Jopella mahtunut 25 vuodessa myös paljon kyyneleitä. Tänään julkistetussa Ruonansuun ja Tommi Virtasen kirjoittamassa Aatteleppa ite! -uraelämäkerrassa (Gummerus) Suomen hauskin mies puhuu ensimmäistä kertaa työnsä rankemmasta puolesta - kun kiertäminen on viedä hengen ja yksityisyys löytyy vain ravintolan takahuoneesta.


"Viidessä vuodessa syntyi kuusi levyä. Kaiken aikaa pyörivät viikottaiset radio-ohjelmat, ensin Elvis-osasto ja sitten Washington Bar. Pullakuskeissahan Jope oli vuosikaudet vakiovieras. Jope näytteli myös kahdessa Pekko-elokuvassa ja sitä edeltäneessä tv-sarjassa, spiikkasi mainoksia ja teki ohjelmia kaapeli-tv:lle. Kaiken tämän ohella Jope keikkaili koko ajan, parhaimmillaan yli 300 keikkaa vuodessa."


Aatteleppa ite! kertoo rankoistakin aiheista mustan huumorin sävyttämänä. Mukaan mahtuu lukuisia tarinoita tuhansilta reissuilta, joita Jopen lisäksi kertovat lukuisat kollegat, kuten Sakari Kuosmanen, Mato Valtonen, Juice Leskinen ja Pirkka-Pekka Petelius.

Hii-ala_housuja_hoi120.gif

Hii-Ala Housuja Hoi!

JOPEN UUSIMMAT PLÄJÄYKSET

Viime vuonna hurjasteltiin Sikapienellä Hiacella, nyt erään Suomen vaikuttavan ulkomaiselta kalskahtavan vaatetusliikkeen housumannekiinina. Ja hurja meno jatkuu. Tämä on Jopen kolmas hupailukirja, jossa on taas kaskuja ja kauhistuksia, kuultua, kerrottua, koettua, maistettua, haistettua ynnä muuta sentapaista semmoista, kuvatuksineen.

Nainen soitti poliisiasemalle.
- Apua! Asuntooni on tunkeutunut joku seksihurjastelija. Tulkaa pidättämään hänet heti aamulla!

Sikapieni_Hiace120.gif

SIKAPIENI HIACE

HULVATTOMIA JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA

Taas ollaan vuosi eletty ja vanhettu ja on aika päästää ilmoille uusia tarinoita. Edellinen teoksemme Jopen pahimmat sai vallan mainion vastaanoton maailmalla, joten rakas kustannusyhtiömme Gummerus piiskaa meitä taas töihin. Ja met pojathan olemma pelekästään mielissämme, sillä edellinen kirjamme oli vasta jäävuoren huippu. Nyt alkaa varsinainen ryminä. Tulikin heti mieleen vanha vitsi:


Manne meni synnärille kattomaan eka kertaa esikoistaan ja tyttölapsen nähtyään sanoi: Kato kato, pojalla on munat halki!"


Täältä tullaan! Terveisin Jope, Tapsa ja Seppo

Jopen_pahimmat_120.gif

JOPEN PAHIMMAT

ASIA VILPITÖN, HÄ!

Vuonna 1981 nuori Jope innostui keikkailemaan imitaattorina, laulajana, muusikkona ja stand up -koomikkona. Ura alkoi lupaavasti, ja jo parin vuoden kuluttua Jope esiintyi ensimmäistä kertaan tv:ssä. Syksyllä 1988 julkaistiin ensimmäinen levy. Ja ei kun keikoille ympäri Suomea!


Vuonna 1990 Jope voitti huumorimusiikin Suomen mestaruuden, mistä alkoi huippumenestyksekäs levytysputki. Siitä ovat todisteena 7 kulta- ja 3 platinalevyä.


Koomikko Jope Ruonansuu on kunnostautunut myös näyttelijänä tv:n sketsisarjoissa ja elokuvissa. Pekko Aikamiespoika -leffojen ”Heka Haimakainen” tunnetaan edelleen lentävästä lauseestaan ”Aatteleppa ite”. Vuonna 1996 Jope otti vastaan ”Huumori-Emman” ja vuosina 1998 sekä 2001 hänet valittiin vuoden viihdetaitelijaksi.


Välillä Jope on joutunut pysähtelemään sairastelun ja väsymyksenkin takia, mutta nyt hän on paremmassa vedossa kuin ehkä koskaan. Siitä on todisteena myös tämä hervottoman hauska kokoelma Jopen ”pahimpia” juttuja matkan varrelta. Siinä on vitsiä, pakinaa, juttua, tarinaa, aforismia, reseptiä ...

Osta omasi hyvin varrustellusta kirjakaupasta!